Cholita´s, taart en grote dieptepunten

Amigos,

Na de nieuwsflits is hier weer een ´kort´ sterk verhaal.

Het is alweer even geleden, maar de zondag voor de beklimming van Huayna Potosi zijn we nog naar de echte cholita´s fight geweest in La Paz. Cholita´s zijn Boliviaanse vrouwen in traditionele kleren, dwz een rok (waarin ze 10kilo zwaarder lijken) een soort blouse (wat meer een kookschort lijkt) en een bolhoed. In Bolivia zijn de worstelgevechten tussen cholita´s een waar spektakel, wat wij natuurlijk ook maar al te graag van dichtbij wilden meemaken.

Samen met Rogier en Marleen zijn we naar El Alto gegaan, de iets mindere wijk bij La Paz, waar een echte ring gebouwd is in een soort stadion. Uiteraard hadden we prima plekken, maar wel tegen een toeristentarief, inclusief souvenier, popcorn, drankje en bodyguard.

We hebben vooral gelachen om de worstelende mensen, eerst mannen tegen elkaar, daarna een cholita tegen een man en als toetje 2 vechtende cholita´s. Hulk Hogan zou zich doodschamen als hij zulke slechte acteurs zou zien in de ring, maar ja... Een keer liep het bijna uit de hand, toen een enthousiaste dame uit het publiek iets te veel water over zich heen kreeg door de vechtende cholita´s....

´s Avonds Rogier zijn verjaardag gevierd en alsvast mijn verjaardag. De volgende dag hebben we dat samen nog even over gedaan met een groot stuk taart. Dank voor alle felicitaties via sms, mail, gastenboek en e-cards! De hele dag lekker gerelaxed, gegeten en gedronken in het gezellige La Paz. We waren dus met een gevulde buik aan de Huayna Potosi begonnen.

Na de beklimming moesten we zoals gezegd flink bijkomen. Een hele dag niksen in La Paz, even gegeten met Sandra en Ignacio en ´s avonds met 2 Engelsen waar we in Calafate al een paar gezellig dagen mee hadden gehad en nu spontaan weer tegen kwamen!

Nadat we de bus hadden genomen naar Copacabana (niet te verwarren met de mooie strandplaats in Brazilie)gelegen aan het hoogst bevaarbare meer (3812mt), hebben we nog maar eens een dag niets gedaan, want we waren nog steeds moe en niet helemaal fit na de beklimming... Heerlijk rondgeslenterd, gegegeten en gedronken. Oja, 3 gangen menu voor 2,30 EUR en 2 cocktails voor 2 EUR. Zoals jullie begrijpen voelden we ons daarna weer stukker beter, zeker omdat ons hostelkamer (of hotelkamer) op 3 hoog uitzicht over het meer had...

Na wat onderhandelen hebben we de bus naar Arequipa geboekt, wat betekent dat we Bolivia na 3 weken verlaten en inruilen voor Peru. Na een klein uurtje bereiken we de grens en staan we zomaar ineens in Peru. Snel stempel halen, geld wisselen en hup de bus weer in, op naar Arequipa! Daar aangekomen onze tassen in het hostel gedumpt en ff langs Rogier en Marleen gelopen om snel nog even gedag te zeggen alvorens zijn naar Lima zouden gaan. Daar kwamen we Marthe nog weer tegen, die we ook in Iguazu waren tegen gekomen, en dus gezellig met z´n 5-en nacho´s, taco´s en burrito´s gegeten bij de Mexicaan.

We wilden uitslapen maar werden al om 7uur wakker door het enorme lawaai in de stad. Er gaat geen seconde voorbij of een idioot vindt het wel weer nodig om te toeteren, zonder enige reden of aanleiding. En het leuke is dat ze hier niet allemaal een standaard toeter hebben, maar ook van die hele schelle en vooral irritant lange deutjes. Dit is blijkbaar normaal in Peru, denken we maar..

Voor het eerst in de reis hebben we een hele dure VIP tour geboekt, naar de Colca Canyon, de op 1 na diepste canyon ter wereld, op aanraden van Rogier, Marleen en Marthe (dank daarvoor). Het kostte zeker 3x zoveel als de normale (schrale) tour, maar we kregen dan wel onbeperkt water, snoepjes, chocolade, bananen, 3 gangen lunch en diner, draag ezels, luxe tentjes (kan dat?). Het enige wat we zelf moesten doen was ademen, kijken en lopen. En laat dat laatste nou net best zwaar zijn... Na een bezoek aan de lama´s, de vicuña´s en de alpaca´s en een aantal dorpjes, kwamen we aan bij ons luxe hotelkamertje. De volgende dag zijn we de Colca Canyon afgedaald (1200mt naar beneden) naar de oase waar we heerlijk hebben gezwommen, gezond, dammen gebouwd, gekaart en vooral weer gegeten...

De volgende ochtend ging om 4 uur het wekkertje in de tent, tjoptjop, in galop de berg op! Eerst 1cm dikke pannekoek naar binnen gewerkt, toen als een gek die 1200mt weer omhoog gelopen.. pffff na een kleine 2uur waren we blij dat we het hadden gehaald. Snel naar de condors toe. Maar die hadden een vrije dag, want helaas hebben we er geen gezien. Het zweet hebben we in een thermaal bad er weer afgewassen en na de lunch weer terug naar het getoeter!

In Arequipa lekker rondgewandeld, een rondleiding gehad van een ´gids´ die engels wilde leren, en een bezoek gebracht aan een heel groot nonnenklooster die nog steeds gedeeltelijk (20 nonnen ipv 175) in gebruik is. Erg bijzonder...

´s Avonds afscheid genomen van Sandra en Ignacio, onze Spaanse vrienden met wie we bijna een maand (min of meer) samen hebben gereisd.

Tijdens deze dagen hebben we ons ook bezig gehouden met het boeken van een tour naar de Galapagos Islands, en na wat zoek en speurwerk is het gelukt: WE GAAN!!!

Momenteel zitten we in Lima, waar we een vette hap hebben gescoord bij de Mac. We gaan vannacht met de nachtbus naar Huaraz waar we morgenvroeg intrekken in een berglodge  maar daarover de volgende keer meer.

Hier is het 30 graden, en we begrijpen dat bij jullie de lente ook echt is begonnen. Geniet ervan en tot snel!

Kus

Laatste foto's

Reacties 9

fernando 29-03-2010 09:48

goed verhaal! lekker "kort"!

Hoop dat de Bic Mac goed gesmaakt heeft.

Heb de foto's effe bekeken maar die foto van die poedel vond ik het leukst!

mazzel!

Liesje 29-03-2010 10:10

Hey amigos!!

Fernando heft het hele verhaal voorgelezen terwijl ik lekker zat te ontbijten. Daarna samen op de laptop jullie foto's bekeken. Zo ver weg en eigenlijk dus toch best dichtbij op een doordeweekse maandagochtend! Leuk verhaal weer, weer veel meegemaakt. Wanneer gaan jullie op naar de Galapagos? Benieuwd hoe jullie het daar vinden hoor! Heb er ooit een boek met foto's van gezien...adembenemend! Nu goed van Peru genieten. Wij gaan inderdaad lekker de tuin in nu, ff de bomen kortwieken. Have fun in the sun, en lekker bruin terug. (maar dat duurt natuurlijk nog heeeeeeeeel lang ). Dikke knuf en van Lies

Anne-Wil 29-03-2010 10:25

Nu maar even een berichtje langs deze weg!
Klinkt allemaal weer erg geweldig, mooi en actief! Geniet er nog lekker van! Liefs AW

Lissy 29-03-2010 17:20

Jeetje zeg, dit klinkt weer super! Wat doen jullie toch leuke dingen. Het klinkt alsof jullie op-en-top genieten tussen de zware beklimmingen door. Veel plezier nog en ook nog even chillen-met-die-billen aan het strand voordat jullie terug komen hoor
Liefs Lis

jan & Lia 30-03-2010 20:15

Ziet er zoals zo langzamerhand gebruikelijk is van jullie weer prachtig uit. Verhaal en foto's. Wat een geweldige reis beleven jullie. Ga vooral zo door.

Ilse 31-03-2010 16:49

Leuk verhaal weer wereldreizigers! Jullie maken genoeg mee, heel erg leuk om te lezen! Ik ga de komende dagen ook mn spaans even ophalen, lekker even een paar dagen naar Spanje, heeeeerlijk! Geniet ze en suerte! XX

Rogier en Marleen 01-04-2010 00:00

Leuk gehad in Huaraz? En nu op naar Huanchaco? Je kan hier prima surfen, het weer is heerlijk en alles is tranquillo, dus we zeggen een paar dagen relaxen. Have fun!

Laura en Geert 04-04-2010 11:00

Ha reizigers,

Geweldig, wat een leuke verhalen, en mooie foto's....geniet er nog een tijdje van! In nederland kom je wel weer "back to earth". maar zover is het nog niet hè!Nog een fijne tijd gewenst! Liefs, G.L.

Tom & Manon 04-04-2010 21:56

Wat een gave berg hebben jullie beklommen! Super stoer. Jeroen ben je helemaal vergeten te feliciteren (15 maart) sorry, maar hierbij alsnog. Nog 2 weken, geniet er nog goed van.

XXX

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer