Vaarwel Galapagos, vaarwel opa, vaarwel Zuid Amerika

Voor de verandering gaat onze wekker weer vroeg, maar deze keer worden we er blij van. We vertrekken namelijk naar de Galapagos! Juichend komen we aan. We moeten nog even 100 dollar aan fee betalen, dan kunnen ze hier weer alle dieren en parken beschermen en onderhouden. Bij aankomst zien we de gids al staan met een bordje ´Encantada´, onze boot waar we de komende 5 dagen op verblijven. We zien vooral veel oudere mensen om ons heen met echte safari kleding aan, akelig grote telelenzen om hun nek en een hoed tegen de felle zon. We kijken elkaar aan en denken allebei hetzelfde: we hebben toch geen cruise geboekt met alleen maar oudjes he?? Maar gelukkig komen al snel onze medepassagiers, het valt mee, met name 30+ers.

We zijn nu al 30 minuten bezig met wat moeten we er eigenlijk over vertellen. Het was zo gaaf en we hebben zoveel gezien en gedaan!!! Jullie moeten de foto´s maar gewoon zien!! Het is zo onwijs gaaf maar als we alle verhalen vertellen wordt dit een zeer lang verhaal. De boot was prima, de crew geweldig en vooral de kok heeft ons heerlijke gerechten laten proeven. De nachten waren wisselend. We voeren namelijk iedere nacht naar een ander eiland en als de zee ruig was schommelden wij mee in ons bedje. Dit was wat minder maar voor Debby hielpen de zeeziekte pilletjes hier redelijk tegen.

We hebben ontzettend veel dieren gezien!! Met geen woord te beschrijven hoe dit voelt want deze zeldzame dieren zijn zo tam dat ze gewoon blijven staan en we ze uitgebreid kunnen fotograferen. De zeehonden gaan zelfs nog verder, die voeren gewoon hun kunstjes op voor je neus terwijl wij lekker foto´s kunnen maken. We hebben dieren gezien die we nog nooit hebben gezien zoals de blue footed boobies (de eenden met blauwe voeten) en ook de fregatvogels met hun grote rode bek zijn echt bijzonder. We hebben gesnorkeld met zeehonden, grote zeeschildpadden, haaien, pijlstaartroggen en natuurlijk met heel veel vissen.

Ook de landleguanen en zeeleguanen die je op sommige eilanden gewoon in bosjes tegelijk kunt vinden zijn onvoorstelbaar tam en dan de krabben, zo rood en zo groot!!! We hebben de albatros gezien die hier net is geland om te komen nesten, ach en dan zie je weer een galapagos havik, en ga zo maar door!! Kortom, de cruise was echt fantastisch, check de foto´s!!

En van het ene fantastische moment gaan we na de cruise direct naar het andere uiterste. Opa Griemink, de opa van Jeroen belandde vorige week in het ziekenhuis met acute darmkanker. Dit werd operatief verwijderd alleen opa knapte zelf niet op. Tijdens onze cruise hebben we allebei een vervelend voorgevoel gekregen en hebben dan ook direct onze mail gecheckt bij terugkomst. We lazen het meteen....onze opa is overleden...

We willen naar huis, 1 week eerder maakt ons niets uit. Alleen weten we eigenlijk direct dat dit niet gaat lukken, omdat we dan 3 vluchten moeten omzetten. We verwerken het samen, op dit prachtige eiland en besluiten dan een stukje voor opa te schrijven wat voorgelezen mag worden op de crematie. Pap, dank je dat je dit voor ons hebt gedaan!

Na de cruise zijn we nog 3 dagen op Santa Cruz eiland gebleven waar we nog een prachtig wit strand bezoeken en een dagtour boeken want we willen de pinguins nog zien!! Met een speedboot scheuren we naar Isabela island en snorkelen we tussen de pinguins, een mooie afsluiting van de geweldige galapagos trip.

Gisteren zijn we na twee vluchten weer goed aangekomen in Lima waar we een leuke bed en breakfast hebben gevonden. Morgenavond vertrekt onze vlucht naar huis!!

Tsja naar huis...een dubbel gevoel. We hebben ZOVEEL gedaan, zoveel meegemaakt, zoveel gezien. Kan het nog beter?? We kopen de laatste souveniers, struinen nog even wat markten af naar leuke kleding en eten voor de laatste keer een heerlijke maaltijd voordat we zelf moeten koken. We hebben met name de Nederlandse lekkere dingetjes gemist als drop, paprika chips, broodjes (pinda-)kaas... of gaan we nu te ver??

101 dagen hebben we gereisd waarvan we maar liefst 9 volle dagen in de bus door hebben gebracht, dat zijn maar liefst 216 busuren. We hebben op 61 verschillende plekken geslapen, van hostel, tent en boot tot vliegtuig en bus.

Het spel is uit, we gaan weer terug naar de werkelijkheid, het echte leven. Terug naar werken, zelf koken, zelf afwassen; overal weer haastige mensen en terug naar de fiets in plaats van de bus en het vliegtuig.

We hopen jullie snel weer allemaal te zien en iedereen is welkom om weer een lekker biertje of rosetje te komen halen (als we nog weten hoe we ook alweer boodschappen moeten doen).

Tenslotte willen we iedereen bedanken voor de ontzettend leuke, lieve en vele reacties, echt super leuk om iedere keer te lezen!!! Tot snel!!

Liefs Debby en Jeroen

ps: we zijn druk aan het bellen met KLM of onze vlucht wel vertrekt ivm met de vulkaanuitbarsting in IJsland, we houden jullie hiervan op de hoogte!!

Vluchtschema;

vertrek 16apr Lima - 19.35uur

vertrek 17apr AMS - 15.00uur

Laatste foto's

Reacties 11

Dijkies 15-04-2010 19:36

Hoi Debby en Jeroen,

volgens ons hebben jullie toch stiekem wel een mega-telelens, zo mooi als die foto's zijn.
Prachtig!!
Welkom in Nederland.

groeten van de Dijkies

Tilly en Bob 15-04-2010 19:36

Hee schatten,

Weer een mooi verhaal, maar verlang er nu naar jullie weer in onze armen te sluiten. Ga eerst nog even de foto's checken!!

Tot over 2 dagen!!!

Evert 15-04-2010 20:12

Wauw. Wat een (alle superlatieven) foto's. Echt genoten van jullie reisverslagen en foto's. Ben benieuwd naar de overige verhalen. tot over een paar weken. Gr

Esther 15-04-2010 20:46

Hoi lieverd,

Bijna is het dan ver!! Nog twee dagen.... en dan kan ik jullie weer in de armen sluiten!! Ik heb jullie vooral de laatste twee weken erg gemist

Goede reis naar huis!! Dikke kus es

Lies 16-04-2010 08:46

Ook de tijden onderaan jullie sterke verhaal kloppen helaas niet meer... Wat balen dat jullie vlucht is geannuleerd zeg! Hopelijk vinden jlulie nog voldoende afleiding om de onzekere tijden door te komen. We houden contact, en zijn REUZE benieuwd wanneer we (hopelijk kan F nu wel mee nl.) jullie weer kunnen knuffelen. Hou je haaks en vast tot snel . Knuf van mij

Ilse 16-04-2010 09:06

WOW! Meer kan je toch niet zeggen als je deze foto's ziet? Helemaal te gek! Jullie hebben echt een fantastische reis gemaakt, tjeetje.. Wil snel alle (nou ja alle... als het er zoveel zijn ) fot's zien hoor! Misschien doen Robert en ik nog ideeen op haha! Wel vervelend dat jullie vlucht is gecancelled, maar er wordt goed voor jullie gezorgd neem ik aan? Goede vlucht alvast en tot snel.. Koninginnedag? XX

Anne-Wil 16-04-2010 10:28

Gezellie dat jullie bijna terug komen!! Jammer dat de vlucht gecancelled is, ben benieuwd wanneer wel. Tot snel liefs AW

Sabina 16-04-2010 12:46

Wat een geweldig mooie foto's.. echt niet normaal! Sorry, heb het afgelopen tijd veel te druk gehad om al jullie mooie verhalen te lezen maar die hoor ik vast heel snel!

Peet en ik moesten namelijk plotseling verhuizen, omdat de woningen aan de Kinkerstraat eindelijk worden gesloopt. Snel op zoek naar een andere woning en nu hebben we een woning gekocht!! Gaan ongeveer over een kleine maand echt over. Super veel zin in!! Hele goede vlucht en tot snel!

Dikke kus,
Sabina

Kamiel 18-04-2010 01:16

Hoi Debby en Jeroen!

Vervelend dat jullie vlucht geannuleerd is, maar aan de andere kant hebben jullie nu weer extra vakantie


Ik vlieg zelf maandag eerst naar Madrid en volgens mij gaat die vlucht in ieder geval gewoon vertrekken. Of ik dan daarna nog in Nederland aankom, is even afwachten.

Leuk verhaal over de Galapagos! Ik ga zelf ook iets schrijven zodra ik weer in Nederland ben.

Groeten,
Kamiel

reyer en jannie 20-04-2010 19:43

Hoi Debby en Jeroen, Misschien lezen jullie dit bericht wel pas als jullie al thuis zijn. Maar alsnog even een korte reactie op jullie onderneming. de foto´s waren geweldig, de verhalen alsof wij er bij waren. Kortom wij hebben erg met jullie mee genoten op afstand.
Wij hopen met jullie en jullie ouders dat er inderdaad weer gevlogen wordt en dat jullie woensdag om 15.00 uur mogen landen op Schiphol. wij wensen jullie veel sterkte om weer aan het gewone leven te kunnen wennen, inderdaad, afwassen, boodschappen doen, koken. Maar goed het hoort er weer allemaal bij. Wij hopen jullie snel bij Jan en Lia te zien.
Groet en sterkte.

Marijn en Mirjam 22-04-2010 04:39

Ha Debby en Jeroen,

We zagen jullie inderdaad zwaaien op het vliegveld van de Galapagos! Wat een geweldige ervaring was dat! Voor ons echt het hoogtepunt van onze reis! We hebben Marleen en Rogier inderdaad onze laatste 4 dagen van de cruise gezien. Hopelijk zijn jullie na alle vulkaan perikelen weer in Nederland aangekomen. Wij gaan nog even genieten van een week Curacao!

Liefs Marijn en Mirjam

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer